keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Urakka

Mä kun voisin katsella noita lankojani vaikka kaikki päivät, niin päätin lisätä ne Ravelryyn, kun sieltä moisen ominaisuuden bongasin. Aikamoinen homma siinä on, mutta kerranhan se vain pitää tehdä ja tietysti aina, kun ostaa jotain. Muutama tunti jo mennyt, enkä ole vielä puolessa välissäkään. Tää Ravelry on muutenkin mulle ihan uusi tuttavuus, olen vasta pari kertaa käynyt siellä. Vähän pihalla siis vielä. Mulle jäi vähän epäselväksi, että mihin merkitsen sen jäljellä olevan langan määrän, jos kerästä on jo käytetty. Ja näkyykö ne mun langat, määrät ym. muille käyttäjille. No, nämä varmasti selviää, kun ehdin tutustumaan sivustoon paremmin.. Niin, ja siihen Pinterestiinkin pitäisi tutustua. Hirveästi hommaa :)

Jos olisin tutustunut tuohon Ravelryyn paremmin jo aiemmin, niin tuskin olisin koko blogia perustanutkaan. Siellä pystyy kuitenkin mukavasti pitämään kirjaa kaikista käsitöistään. Mä kun en jaksa keskittyä kuvaamiseen tällä hetkellä, eikä tämä kirjoittaminenkaan kovin hyvin suju. Aika tylsää tekstiä tuntuu tulevan. Saattaapa siis olla, että blogi jää lyhytaikaiseksi innostukseksi. Kun palaan töihin ensi vuoden alussa, niin aikaa on vielä vähemmän.

Mä aloitin eilen harjoittelemaan kahden sukan neulomista yhdellä pyöröllä. Tekniikan kai ymmärsin suht hyvin, mutta kyllä mulla jäi tosi karmeat saumat siihen. Vaihdoin puikkojakin ja aloitin alusta. Ehkä ne siitä harjoituksella paranee, mutta jostain pitäisi löytyä kärsivällisyyttä siihen. Tekniikka kuitenkin kiinnostaa, mulla ei tahdo millään löytyä intoa tehdä sitä toista sukkaa. Olisi kiva testata vielä kolmatta erilaista kaapelia, mutta eipä niitä kaikkia viitsisi ihan sokkona ostella. Juuri oikea pituuskin pitäisi tietää, tuntuu olevan erilaisia mielipiteitä siitäkin. Katselin ChiaoGoon Red Lace pyöröjä, olisikohan ne hyvät?

Nyt ei ole mitään uutta valmista näytettävää, tulee siis kuvaton postaus. Tylsää.


3 kommenttia:

 1. Jaa-a, itse tykkään kyllä hyvistä ja laadukkaista puikoista - mutta välillä hyvä ja laadukas tarkoittaa mulle myös K-kaupan metallisia mummosukkapuikkoja. :)

  Mulle aika hyvä kaapelin pituus oli 100 cm, kun tein "kaksoissukkia" verraten ohuella langalla (2,5 puikko). 120 cm olisi varmaan hyvä paksummille.

  Neulomisen iloa sinne. :)

  VastaaPoista
 2. Niin, tämä on vaikeaa. Mulla on KnitPron pyöröjä lähes joka kokoa, siitä se 120 cm tuntui kovin hankalalta, ainakin niihin vauvasukkiin, joilla testailin. Pitäisi ehkä testata lyhyempää vielä. Seuraavaksi testasin Prymin bambuilla, 80 cm kaapelilla. Se on ehkä aavistuksen paremman tuntuinen, yllättävää kyllä. Lueskelin, että tuo ChiaoGoon kaapeli olisi ihan erilainen, tosi "letkeä" :) Teoriassa kuulostaa hyvältä, mutta en tosiaan viitsisi joka merkkiä testata, tulee vähän kalliiksikin. Minkä merkkisiä puikkoja käytit?

  Kiitos kun olet käynyt kommentoimassa :)

  VastaaPoista
 3. Mun käyttämä puikko oli juuri näitä mystisiä "kas, oikeaa kokoa ja pituutta, ei kun menoksi" -valintoja. :D Bambulla teen mielelläni aina kun voin (varresta varpaisiin -suunnassa bambu ei välttämättä mulla kestä, päättelen sen verran tomerasti ;)). Addia mulla taitaa merkeistä olla eniten, mutta kyllä KnitProkin käteen hyvin istuu.

  VastaaPoista