tiistai 30. huhtikuuta 2013

Pitsisukat

Nyt NE ovat valmiit, ensimmäiset pitsisukkani ikinä!! Mä tein sen, jei. No myönnettäköön, etteivät ne olleet millään tavalla vaikeat.. mutta kaipa mä silti voin olla iloinen :)


Ohje oli siis Novitan kevät 2013 -lehdestä, lankana Pikkusisko ja puikot 2,5 mm KnitPron puiset. Siis en ymmärrä, että miten näihin voi mennä lankaa 82 g, kun ohjeessa luki, että vajaa 150 g? En tajua. Laskin vielä lehden kuvasta, että noita kuvioita on saman verran, eli en tehnyt vahingossa lyhyempiä.

Jotenkin ovat nätit, mutta ei yhtään mun juttu kuitenkaan. Taidanpa antaa lahjaksi siskolle, hänellä on saman kokoinen jalka. Saatanpa silti tehdä vielä toisetkin, näitä on minusta kiva tehdä ja valmistuivat aika nopeasti. Mulla olisi vielä jemmassa samaa lankaa vaaleanpunaisena. Ne saattaisi olla aika söpöt.

Nyt mun pitää ottaa ja selättää ensimmäinen englanninkielinen ohje. Vauvan villahousut olisi seuraavaksi listalla. Ahistaa, kun en oikein noita suomenkielisiä ohjeitakaan vielä osaa tulkita. Olen katsellut pitsihuivien ohjeita, mutta en osaa tulkita niitä suomeksikaan. Toisaalta kun luen rauhassa kohdan kerrallaan, niin ehkä selviän kuitenkin. Paloina se norsukin syödään, vai miten se menikään.

Lähdetään koko perhe sunnuntaina viikoksi matkalle ja mun pitäisi ottaa jotain kivaa matkaneuletta mukaan. Ehkä aloitan parit perussukat. Voi olla, ettei tule yhtään neulottua, mutta mukaan on otettava varmuudeksi kuitenkin.Mukavaa vappua!

4 kommenttia:

  1. Hienot sukat! :) Loppupeleissä pitsineuleissa taitaa toistua ne samat perusjutut: silmukoita yhteen, langankiertoja, silmukan nostoja jne. Että kun on sukat tehnyt niin kyllä se huivikin sieltä. ;)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Mä aina hermostun, jos siellä ohjeessa on jotain vieraampia termejä. Pitäisi vaan lukea rauhassa ja Google auttaa kummasti :)

    VastaaPoista
  3. Tosi kauniit sukat! Ja suloinen kissa teillä! =)

    VastaaPoista