sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Aloituksia

Uudella innolla yrittämään kahta sukkaa yhtäaikaa pyöröpuikoilla. Katsoin pari hyvää videota you tubesta ja rohkaistuin taas yrittämään. Ensimmäisellä kerralla häiritsi se sauman löysyys, mutta videosta sain uskoa siihen, että kiristämällä se häviää. Tilasin kuitenkin ne Chiaogoon red lace- puikot, vaikka näyttää siltä, että noilla Knit Pro:n puikoillakin onnistun. Kerron sitten vertailua, kunhan ne saapuvat.


Olisi varmasti tylsää tehdä tämä juuri aloitettu tylsä tavissukkaprojekti loppuun, niin olihan se pakko aloittaa jotain muutakin. Päätin olla rohkea ja yrittää pitsineuletta, vaikka ohjeet tuntuvat aina niin pelottavilta tällaisen aloittelijan mielestä. Alku meni kuitenkin hienosti ja vaikuttaa siltä, että selviän näistä kevyesti. Jei, taas uutta uskoa siihen, että olen jotain oppinut. Päätin tehdä kaksi sukkaa yhtäaikaa, jotta niistä tulisi mahdollisimman samanlaiset. Eri puikoilla nyt kuitenkin, yksi uusi asia kerrallaan.Ohje on Novitan Kevät 2013 lehdestä.

Mä voisin muuten vaikka myydä sen Kaksi sukkaa kerralla 2 - kirjan, jos joku on innostunut ostamaan sen? Ehkä se kannattaisi laittaa johonkin huuto.nettiin.

Äsken innostuin, kun luin Neuleaddiktion blogia ja hänen tekemiään villahousuja, ohje Ravelryssä. Pakko siis käydä huomenna lankakaupassa, ei mulla ollut mitään näihin sopivaa kotona. Niin, eikä meillä edes kestoilla :/
En ole koskaan tehnyt englanninlielisellä ohjeella mitään, miten mahdan onnistua. Kieltä kyllä osaan, mutta neulesanastoa en, kun se on suomeksikin vielä aika hakusessa :)

Vauva herää aina, kun yritän päivittää tänne. Mentävä siis.


4 kommenttia:

  1. Vastasinkin siihen kommenttiisi tuolla blogissani, että siinä ohjeessa on ohjeet 3 eri vahvuiselle langalle. Paksuimmalla ohjeella voi varmasti tehdä esim. huopasesta, sitä sulla näytti olevan :)

    VastaaPoista
  2. Hei vaan, pistin sinulle tunnustuksen etiäpäin; käytkö katsomassa blogistani. :)

    VastaaPoista
  3. Pitsineule on loppujenlopuksi ihan helppoa. Ainakin tuo mallineule on helppo ja kohta posottelet menemään ilman kaaviota :).

    VastaaPoista