torstai 30. toukokuuta 2013

Kesätepastelua

Tarhan tädeille harkitsin tekeväni tossukat, mutta lahja vaihtui lopulta tiskirätteihin. Innostuin kuitenkin tekemään ne itselleni, kun lankaa löytyi sopiva jämäkerä ja näitä tehdessä pääsin harjoittelemaan uusia juttuja. Eli kärjestä aloitus ja kolmen puikon päättely.

Silmukoiden luontiin käytin Judy Beckerin kehittämää Magic cast on -menetelmää. Loin silmukat useamman kerran ja viimeisenä tällä tyylillä, joka oli musta ihan paras. Aiheesta löytyy useita videoita googlettamalla. Myös Novitan sivuilta löytyi kuvallinen ohje, mutta siitä oli ihan vahingossa jäänyt pois tekniikan kehittäjän nimi.


Ohje löytyy täältä


Suuaukoista tuli vähän pienet, kun innossani kudoin vähän liikaa. Ei haittaa, menevät omaan jalkaan kuitenkin. Tähän lankaan olen ihan kyllästynyt, kun mulla on tästä samasta jo sukat. Sain kuitenkin kerän tuhottua näihin melkein kokonaan ja valmiiksi raidoitetulla langalla näitä oli kiva tehdä, kun ei tarvitse päätellä. En ainakaan heti näkisi näitä tekeväni yksivärisenä, jotenkin tuntuu tylsältä. Varmasti teen näitä vielä joskus lisää, jotain jämälankojakin näihin voisi käyttää.

Aina mulla olisi lisääkin asiaa, mutta tuo vauva on ihan eri mieltä. Sylivauva <31 kommentti: