torstai 30. toukokuuta 2013

Kesätepastelua

Tarhan tädeille harkitsin tekeväni tossukat, mutta lahja vaihtui lopulta tiskirätteihin. Innostuin kuitenkin tekemään ne itselleni, kun lankaa löytyi sopiva jämäkerä ja näitä tehdessä pääsin harjoittelemaan uusia juttuja. Eli kärjestä aloitus ja kolmen puikon päättely.

Silmukoiden luontiin käytin Judy Beckerin kehittämää Magic cast on -menetelmää. Loin silmukat useamman kerran ja viimeisenä tällä tyylillä, joka oli musta ihan paras. Aiheesta löytyy useita videoita googlettamalla. Myös Novitan sivuilta löytyi kuvallinen ohje, mutta siitä oli ihan vahingossa jäänyt pois tekniikan kehittäjän nimi.


Ohje löytyy täältä


Suuaukoista tuli vähän pienet, kun innossani kudoin vähän liikaa. Ei haittaa, menevät omaan jalkaan kuitenkin. Tähän lankaan olen ihan kyllästynyt, kun mulla on tästä samasta jo sukat. Sain kuitenkin kerän tuhottua näihin melkein kokonaan ja valmiiksi raidoitetulla langalla näitä oli kiva tehdä, kun ei tarvitse päätellä. En ainakaan heti näkisi näitä tekeväni yksivärisenä, jotenkin tuntuu tylsältä. Varmasti teen näitä vielä joskus lisää, jotain jämälankojakin näihin voisi käyttää.

Aina mulla olisi lisääkin asiaa, mutta tuo vauva on ihan eri mieltä. Sylivauva <3



perjantai 24. toukokuuta 2013

Lahjontaa

Olen käyttänyt lähiajat lahjojen kutomiseen. Tarhan tädit pitää lahjoa ja parturistani tuli toisen kerran isä.

Tarhan tädit saavat tiskirätit. En tiedä sitten onko hyvä lahja, mutta tällä mennään kuitenkin. Tätejä on onneksi vain kaksi, eli helpolla pääsen :) mietin ensin jonkinlaisten villatossujen tekoa, mutta jalkojen kokoa olisi pitänyt alkaa aktiivisesti vahtimaan ja sen vuoksi tämä suunnitelma sitten jäi. Ehkä teen jotain isompaa sitten, kun esikoinen lähtee kouluun. Viime keväänä en edes antanut mitään, ajattelin, että se joululahja riittää.


Turkoosit rätit tarhan tädeille ja harmaa on ensimmäinen yritelmäni alkuvuodesta. Harmaan ohje Turun Sanomista, turkoosit Novitan ohjeilla. Lankana kaikissa Novitan bambu.


Junasukat parturin tyttövauvalle, tein vähän isommat, että ovat sopivat sitten talvella. On se kiva, kun on miesparturi ja ei tarvitse murehtia äitiyslomaa :)
Näissä lankana Viking Baby Ull.

Lisäksi sain valmiiksi looppausharjoituksena tehdyt unisukat esikoiselle. Tein siis varresta, 2 sukkaa kerralla. Ihan hyvin se meni ja tekniikka tuli tutummaksi, täytyy tehdä toisenkin kerran. Niistä ei kuitenkaan tullut kovin nättejä jostain syystä, eli kuvan jätin ottamatta!

Pitäisikö aloittaa vauvalle bambulangasta tehtyä haalaria, nyt kun tuo ei vielä liiku. Vihreä-valkoinen, vai kelta-valkoinen....?

sunnuntai 12. toukokuuta 2013

supersale- ostoksia

Terveiset ulkomailta :)
Käytiin perheen kanssa katselemassa aurinkoa viikon verran. Enkä kutonut koko reissun aikana yhtään!!

Ennen matkaa ehdin kuitenkin tilata Tapsalta vähän alelankoja. Siis mitään tarvetta ei ole ja nyt tästä alkaa oikeasti tulla ongelma, kun lankamäärä ylittänyt 20 kg. Juu, 20 kg. Onhan se ihan järkyttävä määrä, kun otetaan huomioon, että olen sen kaiken ostanut puolen vuoden aikana, jonka vasta olen kutonut. Nomuttakunneonniinihania <3

Mä oikein ajatuksella valitsin nämä ja suunnittelin mitä mistäkin tulee jne. Niin, ehkä ensi kerralla kirjoitan ne suunnitelmat ylös, koska nyt en muista enää lainkaan mitä mistäkin suunnittelin. Tässä kuitenkin ihanat ostokseni, taidan käyttää loppuillan surffailuun ravelryssä!