keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Vauvalle

Vauvan puku valmistui vihdoin. Jostain syystä unohdin kuvata tämän tuonne keskeneräisiin.

Aloitin tätä jo yli kuukausi sitten, mutta koska en ole ikinä tehnyt muita kuin sukkia ja nekin vasta viime kuukausina, niin tarvitsin välillä vierihoitoa tämän kanssa.

Tämä vauva kasvaa kuin rikkaruoho ja nythän kävi niin, että tämä on jo todella sopiva, käyttöaikaa ei montaa viikkoa ole. Tehokäyttöön siis :)

Ohje oli lankamaailmasta ostetussa hjertegarnin lehtisessä. Lankana ohjeesta poiketen Maijaa.

Tämän haalarin aion tehdä vielä uudestaankin, on se niin soma <3



edit. vaihdoin kuvan.

keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Keskeneräisiä töitä

Muutama neule odottelee puikoilla valmistumista, lisään niistäkin kuvat tänne, jos nopeuttaisi valmistumista :)


Yllä pitsineulekauluri Kaiku-langasta. Valmistuu ehkä syksyksi?

Alla pipo Rose-langasta, en tiedä valmistuuko koskaan. Ehkä innostun siitä syksyllä uudelleen. 


tiistai 19. maaliskuuta 2013

.. ja sukkia

Seuraavat sukat tein kummipojalle ja hänen isälleen. Perheen äiti sai samanlaiset sukat, kun tein itselleni. Ks edellinen postaus. 


Vaaleanpunaista raitaa

Lopulta tein sukat myös itselleni, ennalta-arvattavasti vaaleanpunaisesta. Lanka on 7 veljestä Raita ja tämän värit ovat todella herkulliset.


Lisää sukkia

Neuleharjoitteluni jatkui sukista, halusin oppia ne kunnolla, ennen kuin yritän kutoa mitään muuta. Nyt nämä perussukat menee jo ilman ohjetta, mutta tietysti opittavaa riittää yhä ja ikuisesti. Tässä seuraavat tuotokset. Isoimmat miehelle, oranssit esikoiselle ja raidalliset mummilleni.

Btw, mummi oli haltioissaan, että me "nuoret" ollaan innostuttu käsitöistä. Vanhusten tapaan hän ilmaisi sen kauniisti jotenkin näin: "En olisi uskonut, että te opitte kutomaan". Hmm, rohkaisevaa.




Junasukat ja tumput

Ensimmäisenä halusin tehdä sukat vauvalle, joka vielä silloin oli masussa. Nyt tuo muru on jo 3 kuukautta <3

Mitään kun en kutomisesta tajunnut, niin tein nämä liian paksusta langasta ja ovat liian suuret vastasyntyneelle. Eipä tuo haittaa, sopiihan ne sitten myöhemmin. Näillä oli hyvä harjoitella. Ihastuin junasukkien tarinaan.

Lanka on Nallea, tätä väriä ei enää saa. Nämä aloitettu eri kohdasta lankaa, joten ovat eri näköisiä. En siis liioitellut, kun sanoin olevani aloittelija :)
Tumppujen mallin katsoin jostain blogista ihan kuvan perusteella. Linkitän, kunhan löydän ne uudelleen.





Blogialoittelija

Päätin aloittaa blogin uudesta harrastuksestani, lähinnä omaksi ilokseni. Tuskinpa tänne kukaan eksyy, mutta eipä haittaa :)

Tässä blogissa tullaan näkemään rehellisiä perusneuleita; sukkia, tumppuja, myssyjä ym. Ei mitään kovin erikoista tai liian vaikeaa. Saattaa olla, että innostun jotain sisustusjuttuakin postaamaan.

Olen todellinen aloittelija myös bloggauksen suhteen, en ole juuri seuraillut blogeja aiemmin. Nyt äitiyslomalla ja neuleharrastuksen alettua olen niistä etsiskellyt ideoita ja ihastunut moneen blogiin.

Jos tänne kuitenkin joku eksyy, niin laita ihmeessä kommenttia! Myös vinkkejä kivoista ja simppeleistä ohjeista vastaanotan mielelläni.